24/7 BZ ContactCenter verlengt overeenkomst voor cloud dienstverlening

9 June 2020 | Frontline Solutions

Vianen, 9 juni 2020 – Het ministerie van Buitenlandse Zaken zette in 2019 een aanbesteding voor Cloud dienstverlening in de markt voor het 24/7 BZ ContactCenter. Zij zochten een dienstverlener voor het leveren en beheren van functionaliteiten voor ContactCenter, WorkForce Management, een kennisbank en casemanagement. Frontline Solutions, leverancier van klantgerichte en innovatieve klantcontactoplossingen, kreeg (wederom) de gunning.

Het 24/7 BZ ContactCenter bestaat bijna vier jaar en is er voor de klant, altijd en overal. Een team van ongeveer 85 voorlichters geeft consulaire hulp en advies aan Nederlanders die wonen, werken en reizen in het buitenland. De burger bepaalt zelf hoe hij/zij contact opneemt. Dit kan telefonisch, via e-mail, social media, WhatsApp of met de Reisadvies BZ app. Alle contactkanalen zijn zo ingericht dat de burger altijd hetzelfde antwoord krijgt met dezelfde service.


Inspelen op de omstandigheden en toekomst

Naast het helpen met vragen over bijvoorbeeld paspoorten, reisadviezen of legalisaties, is het 24/7 BZ ContactCenter er ook in geval van nood. Wanneer een crisissituatie uitbreekt, zoals destijds met de MH-17 ramp of recenter met de COVID 19 crisis, moet het ContactCenter eenvoudig en snel voor een tijdelijke termijn kunnen worden opgeschakeld. Een snelle en juiste beantwoording van klantvragen is daarbij essentieel. (Onlangs bracht Koning Willem Alexander nog een bezoek in het kader van hun wereldwijde activiteiten voor crisiscoördinatie vanwege het coronavirus (COVID-19))

Ook lopen voorbereidingen voor het 24/7 Loket Buitenland, waardoor het 24/7 BZ ContactCenter op termijn ook vragen van Nederlanders in het buitenland over andere overheidsdiensten gaat beantwoorden.

Dit alles vraagt enerzijds om een beheersbaar contact center platform en een goed kennissysteem. Anderzijds om een intuïtieve en context-specifieke presentatie van de kennis voor de voorlichters. Door de 24/7 bezetting is een flexibele WorkForce Management oplossing nodig die de voorlichters hierbij maximaal faciliteert.

Geïntegreerde oplossing voor cloud dienstverlening

Frontline Solutions implementeert als hoofdaannemer de geïntegreerde cloud oplossing. Daarbij maken zij gebruik van partners. Te weten:

Het 24/7 BZ ContactCenter hecht veel waarde aan een veilige omgeving. Met de hoogste beveiliging in het datacenter en de ISO27001 certificering voor informatiebeveiliging is dit ook voor de komende 4 jaar overeenkomst gegarandeerd.

 

helpt je graag verder
Vragen? Bel +31 882 680 780
X